Dinsurance

   Τηλ: 210 604 6907   Fax: 210 604 6925   Κιν: 697 400 9576

   e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ασφαλιστικα Νεα

ΑΡΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ Σε ΑΜΚ 134 εκατ. ευρώ προχώρησε η Allianz Ελλάδος

Κυριακή,21 Απρίλιος 2024

Σε ΑΜΚ 134 εκατ. ευρώ προχώρησε η Allianz Ελλάδος

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 22/10/2012, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Allianz Ελλάς Α.Α.Ε. με την εισροή από τη μητρική εταιρία Allianz SE 134 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Τον Ιούνιο η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Allianz Ελλάς Α.Α.Ε. είχε εγκρίνει την αύξηση κεφαλαίου, προκειμένου να ενισχυθεί κεφαλαιακά η θυγατρική του Ομίλου στην Ελλάδα, σε συνέχεια της απόφασης του Ομίλου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου. Στο πρόγραμμα αυτό, συμμετείχε και η Allianz Ελλάδος με ομόλογα συνολικής ονομαστικής αξίας 300 εκατ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου, δήλωσε σχετικά: «Η εισροή των 134 εκατ. ευρώ σε μετρητά έρχεται να κλείσει και τυπικά τον κύκλο της κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρίας μας σε συνέχεια της απόφασης του Ομίλου να στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους και ανόρθωσης της Ελληνικής Οικονομίας μέσω της συμμετοχής στο PSI» ενώ συμπλήρωσε «Οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλές και απαιτούν κεφαλαιακά ισχυρές εταιρίες, με συνετή διαχείριση των πόρων τους, με όραμα για το μέλλον και πάθος και όρεξη για σκληρή δουλειά. Όλοι εμείς στην Allianz Ελλάδος είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να ενισχύσουμε τη θέση της Allianz στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά».

Ο κλάδος της Σύνταξης και της Αποταμίευσης αποτελεί βασικό στρατηγικό άξονα της Allianz Ελλάδος στον οποίο η εταιρία υλοποιεί συνεχώς καινοτόμους σχεδιασμούς. Πρόσφατα η εταιρία πρόσθεσε στις σύγχρονες προτάσεις της δύο νέες πρωτοποριακές λύσεις Συσσώρευσης Κεφαλαίου με επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια της Pimco, του μεγαλύτερου διαχειριστή επενδύσεων στον κόσμο. Οι σχεδιασμοί της Allianz προβλέπουν επίσης τη διάθεση στο ελληνικό κοινό και τριών νέων αντίστοιχων λύσεων στις αρχές του νέου έτους. Στόχος της εταιρίας είναι η νέα ολοκληρωμένη γκάμα λύσεων συσσώρευσης κεφαλαίου που έρχεται να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του σήμερα, να ενταχθεί και στις προτεινόμενες λύσεις της εταιρίας προς τους πελάτες Ομαδικών Ασφαλιστηρίων, δίνοντας έτσι προστιθέμενη αξία σε ένα πελατολόγιο που εστιάζει η Allianz Ελλάδος.

Σημαντικοί είναι και οι σχεδιασμοί που υλοποιούνται στον κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτου, όπου η τιμολογιακή πολιτική της Allianz Ελλάδος με τις πρόσφατες μειώσεις, που σε κάποιες περιοχές της επικράτειας ξεπερνούν το 20%, θα βοηθήσουν την εταιρία να ενισχύσει περαιτέρω το μερίδιο αγοράς της. Στον κλάδο Υγείας, η Allianz Ελλάδος επεξεργάζεται νέες συμβάσεις με νοσοκομεία που θα της δώσουν τη δυνατότητα να εφαρμόσει ελκυστικότερη τιμολογιακή πολιτική για τους πελάτες της. Τέλος, η σημαντική τεχνογνωσία που διαθέτει ο Όμιλος Allianz σε τομείς ασφάλισης που γνωρίζουν ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, όπως η Αστική Ευθύνη και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, επιτρέπει στην εταιρία να αναπτύσσεται στους νέους αυτούς τομείς, κερδίζοντας μερίδιο αγοράς.

Βρειτε μας

Επικοινωνήστε μαζί μας στο  Facebook, Twitter και στο Youtube..

FacebookTwitterYoutube